Het Arsenaal

Het Arsenaal

Vlissingen

 

Welkom bij

Het Arsenaal

 

In ons leerzame attractiepark is een uitgebreide collectie Noordzeevissen in schitterende aquaria te bewonderen. Je kunt oog in oog staan met een echte haai. Aai zelfs de roggen en haaien en ga op avontuur in onze onderwaterwereld en tropische zaal, met maar liefst vier grote aquaria. Ontelbare felgekleurde tropische vissen zwemmen hier in een natuurgetrouwe omgeving rond. En in onze Garra Rufa bak zwemmen visjes, die je handen schoon poetsen! Ervaar bij ons dit wonderlijke gevoel.
Regelmatig zijn er rondleidingen en voederdemonstraties.

Historie

Het Arsenaal

Historie

De historie van het

Het Arsenaal

 

Op de landtong waar nu Het Arsenaal staat, is in 1607 Michiel Adriaanszoon de Ruyter geboren, onze nationale zeeheld. Tijdens de Franse bezetting is zijn geboortehuis samen met de toenmalige woonwijk in opdracht van Napoleon gesloopt. Deze wilde er een hospitaal bouwen voor zijn soldaten. Zo ver is het nooit gekomen, want in 1814 verlieten de Fransen ons land. Op de fundamenten van het niet voltooide hospitaal bouwde de Nederlandse Staat een militair hospitaal: het gebouw dat er nu nog steeds staat.

Het Arsenaal was in 1823 af en gaf onderdak aan twee compagnies van het Bataljon Infanterie. ‘s Zomers sliepen er soldaten op de eerste verdieping, welke ’s winters dienst deed als schermlokaal. Op de begane grond werden exercitie-oefeningen gehouden en stonden de compagniekarren en de brandspuit geparkeerd, deze zijn inmiddels allang verdwenen.

Nadat de laatste soldaten Het Arsenaal hadden verlaten, heeft het nog een tijd dienst gedaan als opslagdepot van Defensie. Toen in 1981 het gebouw leeg kwam te staan, ontstond het idee voor het huidige Arsenaal-project.